21.8.06

Ψαραντώνης και Γκόραν Μπρέκοβιτς

Στην Κρήτη η Ολυμπιάδα κληροδότησε ένα Στάδιο μεγαλύτερο από τις προσδοκίες μας. Δεν γέμισε ποτέ με αθλητικές διοργανώσεις στο σύντομο βίο του. Απόψε έχει μία διαφορετική ευκαιρία. Να γεμίσει με την φιλοτιμία των Κρητικών. Η εκδήλωση δεν είναι αθλητικού περιεχομένου. Ο στόχος της όμως είναι ευγενής. Ένας ξενώνας για πρώην χρήστες σε στάδιο απεξάρτησης.
Τα έργα σ' αυτόν τον τόπο δεν γίνονται -εδώ και χρόνια- με πολιτικές παρεμβάσεις. Γίνονται με εράνους και φιλανθρωπίες. Ίσως επειδή οι πολιτικάντηδες κατάλαβαν ότι το φιλότιμο και η λεβεντιά τούτου του λαού περισσεύουν.
Απόψε στο Παγκρήτιο στάδιο "παίζουν μπάλα" ο Γκόραν Μπρέκοβιτς και ο Ψαραντώνης. Μορφές κι οι δύο στο χώρο τους. Θα ενώσουν νότες και φωνές για να χτίσουν μία στέγη σε όσους χρειάζονται μία δεύτερη ευκαιρία. Και εμείς θα 'μαστε εκεί. Για να τους ακούσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους. Λίγο πιο ψηλά από τις μικρότητες και τους ωχαδελφισμούς μας.

Σημείωση 1:"Η ζωή δεν παίζεται" είναι ο τίτλος της διοργάνωσης. Πράγματι, δεν παίζεται. Όταν τέτοιες εκδηλώσεις μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα όλης της κρατικής μηχανής (που απλώνει το χέρι αντί να ανοίξει τα σεντούκια της) τότε η ζωή δεν παίζεται. Μοιάζει να σου βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα.

Σημείωση2: Το οικόπεδο για την ανέγερση του ξενώνα υπάρχει. Ζητούνται υλικά οικοδομής και εργολάβοι ..... άνευ πριμοδοτήσεως. Οι Κρητικοί απόψε θα "ρίξουν" τα μπετά. Τα εισητήρια εξαντλούνται. Αλλά και εδώ οι βολεμένοι κάνουν το "κομμάτι" τους. Ειδικές θύρες για τους έχοντες πρόσκληση. Βέβαια, να πληρώσει ο λαουτζίκος μόνο. Έτσι το έργο θα είναι πιο σωστά δομημένο. Αχ Ελλάδα .. αγελάδα (που λέει κι ο Φοίβος).

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ovi είπε...

Πολύ θα ήθελα να ήμουν μαζί σας!!!

Α! και μην το ξεχάσω, τα περι 'ειδικές θύρες' κλπ μην στεναχωριέσαι, γινονται και αλλού!!! ;)

8:17 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα